Bélflóra – Élet és Halál forrása

Hogyan támogathatod természetes módon?

Szervezetünk egyik legfontosabb védőbástyája a bélflóra.

A bélflóra az emberi bélrendszerben élő mikroorganizmusok összessége, amely számtalan módon támogatja szervezetünk működését. Szabályozza az emésztést, javítja a tápanyagok felszívódását, és itt található az immunrendszerünk legnagyobb része. Azonban ez a “szervünk” rendkívül sérülékeny. A helytelen táplálkozás, az antibiotikumok és gyógyszerek, a vegyi anyagok és környezeti hatások folyamatosan pusztítják.

Mi történik ilyenkor?

vedelem
26859015_m

“A halál a belekben kezdődik” – Paracelsus

Bizonyára hallottad már ezt a mondást. Nem véletlen…

A bélflóránkban történő változások komoly betegségek kiváltói is lehetnek. Ugyanis amikor a bélflóra jótékony baktériumai pusztulni kezdenek, akkor helyettük ártó hatású baktériumok kezdenek el szaporodni. A bélflóra károsodások során kialakulhatnak emésztőrendszeri betegségek, rossz közérzet és fáradékonyság. További következményei lehetnek például a cukorbetegség, elhízás vagy daganatos betegségek is.

A bélflóra helyreállításával azonban rengeteg egészségügyi probléma megszüntethető vagy megelőzhető. Nézd meg milyen lehetőségeid vannak rá!

Íme, néhány lehetőség, a baktériumok pótlására:

koviubi

Természetes probiotikumok

Fogyaszthatunk olyan ételeket, élelmiszereket, amelyek természetes probiotikumokat tartalmaznak. Ilyenek pl. a kovászos uborka, vagy a savanyú káposzta.

Előnye: Természetesek, könnyen beszerezhetők, és finomak.

Hátránya: Bár ezek rendkívül egészségesek, a baktériumok pótlására nem túl hatékonyak. Ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el, huzamosabb ideig, naponta többször, és nagyobb mennyiséget kellene fogyasztanunk belőlük. A másik probléma, hogy a gyomor savas közege elpusztítja az élőflórás ételekben található jótékony baktériumok nagy részét.

Élőflórás joghurtok

Egyre több élelmiszergyártó kínál élőflórás joghurtokat, vagy joghurt italokat.

Előnye: Könnyen beszerezhetők, és finomak.

Hátránya: Csak joghurtokkal nem oldjuk meg a bélflóra helyreállítását. Ehhez ugyanis huzamosabb ideig, naponta többször és nagyobb mennyiséget kellene fogyasztanunk belőlük. Az is probléma, hogy a gyomor savas közege elpusztítja az élőflórás joghurtokban található jótékony baktériumok nagy részét.

jog
probio2

Probiotikumos táplálékkiegészítők

Ma már egyre több cég készít olyan étrendkiegészítő termékeket, amelyek probiotikumokat tartalmaznak. (Ilyen pl. a Normaflore, Protexin stb.)

Előnye: Könnyen beszerezhetők, és fogyaszthatók.

Hátránya: Csak néhány napos adagot tartalmaznak. Ha folyamatosan fogyasztanánk ezeket, akkor az egy napra vetített költséget figyelembe véve viszonylag drágák. A legtöbb esetben prebiotikumokat nem tartalmaznak.

octoshop-logo